Print

Δίαιτα για καλύτερο σεξ

Pin It
Σεξ και δίαιτα: Η απώλεια περιττών κιλών σε παχύσαρκους, βελτιώνει τη σεξουαλική ζωή

Πώς η δίαιτα βοηθά στο σεξ; Εάν έχετε υπερβολικό βάρος σώματος και σκέφτεστε τη δίαιτα, τότε καλό είναι να ξέρετε, ότι χάνοντας τα περιττά κιλά θα μπορείτε να έχετε καλύτερο σεξ. Η δίαιτα, που θα σας κάνει να χάσετε το αχρείαστο βάρος σώματος θα βελτιώσει και τη σεξουαλική σας ζωή.

Η απώλεια βάρους σε υπέρβαρα ή παχύσαρκα άτομα, μπορεί να έχει εξαιρετικά θετικές επιδράσεις στην ποιότητα της σεξουαλικής τους ζωής.

Η βελτίωση της σεξουαλικής ζωής είναι ένα ισχυρό κίνητρο για την απώλεια περιττών, βλαβερών κιλών σε άτομα που το χρειάζονται, όπως επίσης και για τη διατήρηση κανονικού βάρους σώματος.

Το υπερβολικό βάρος σώματος στην κοινωνία μας σήμερα, είναι αιτία όχι μόνο οργανικών διαταραχών, αλλά και συναισθηματικών προβλημάτων.

Μεταξύ των οργανικών προβλημάτων εκτός από τον κίνδυνο για καρδιακές παθήσεις, εγκεφαλικά επεισόδια, διαβήτη, καρκίνο και ψηλή πίεση, η παχυσαρκία προκαλεί ορμονικές διαταραχές και σεξουαλικά προβλήματα, όπως στυτικές δυσλειτουργίες και απώλεια σεξουαλικής ορμής.

Στον ψυχολογικό και κοινωνικό τομέα, τα άτομα με υπερβολικό βάρος σώματος, νιώθουν πολλές πιέσεις. Ιδιαίτερα οι υπέρβαρες και παχύσαρκες γυναίκες είναι αντιμέτωπες με περισσότερες προκλήσεις στην κοινωνία μας.

Οι επιπτώσεις της παχυσαρκίας στην ποιότητα της σεξουαλικής ζωής εξετάστηκαν από Αμερικανούς ψυχολόγους σε 161 γυναίκες και 45 άνδρες. Εξέτασαν την ποιότητα της σεξουαλικής τους ζωής, πριν και μετά από απώλεια βάρους της τάξης του 17% σε ένα χρόνο και 13% σε δύο χρόνια.

Οι συμμετέχοντες στην έρευνα απάντησαν σε ερωτηματολόγιο που εξέταζε τις ακόλουθες πτυχές της σεξουαλικής τους ζωής:

  1. Αίσθημα ότι δεν ήσαν σεξουαλικά ελκυστικοί
  2. Απώλεια επιθυμίας για σεξ
  3. Απροθυμία να φανούν γυμνοί στη σεξουαλική τους σχέση
  4. Δυσκολίες στη σεξουαλική πράξη
  5. Αποφυγή του σεξ
  6. Απουσία απόλαυσης του σεξ.

Στην αρχή της έρευνας 68% των γυναικών δήλωσαν ότι ένιωθαν ότι δεν ήσαν σεξουαλικά ελκυστικές. Μετά από 1 χρόνο και απώλεια βάρους της τάξης του 17%, μόνο 26% συνέχισαν να δηλώνουν ότι δεν ήσαν σεξουαλικά ελκυστικές.

Στην αρχή μόνο 21% των παχύσαρκων γυναικών δήλωσαν ότι απολάμβαναν το σεξ. Μετά από την απώλεια βάρους που παρατηρήθηκε στον πρώτο χρόνο, μόνο 11% δήλωναν ότι δεν απολάμβαναν το σεξ.

Μετά από ένα χρόνο δίαιτας, το ποσοστό των γυναικών που δήλωναν ότι ένιωθαν ότι σεξουαλικά δεν ήσαν ελκυστικές, μειώθηκε από 68% που ήταν αρχικά σε 26%. Επίσης αυτές που δεν ήθελαν να εμφανίζονται γυμνές στη σεξουαλική τους σχέση, μειώθηκε από 63% σε 34%.

Συνολικά οι γυναίκες δήλωναν περισσότερα προβλήματα από τους άνδρες στη σεξουαλική τους ζωή. Η βελτίωση όμως μετά από απώλεια βάρους, παρουσιαζόταν όχι μόνο στις γυναίκες αλλά και στους άνδρες.

Το μέγιστο της βελτίωσης παρατηρείτο στον πρώτο χρόνο της απώλειας βάρους και παρέμενε εφόσον διατηρείτο η απώλεια των περιττών κιλών.

Πρόκειται για μια από τις πιο μακροχρόνιες έρευνες σχετικά με την επίδραση της απώλειας περιττών κιλών στη σεξουαλική ζωή σε παχύσαρκα ή υπέρβαρα άτομα.

Βλέπουμε ότι η απώλεια ακόμη και σχετικά μικρού ποσοστού του βάρους σώματος, της τάξης του10%, είναι σε θέση να επιφέρει σημαντική βελτίωση στην ποιότητα της σεξουαλικής ζωής.

Τα συμπεράσματα προσθέτουν κατά τη γνώμη μας σημαντικές ενισχύσεις στον αγώνα που γίνεται διεθνώς για την καταπολέμηση της σύγχρονης μάστιγας της παχυσαρκίας. 

Εάν οι άνθρωποι καταλάβουν τις ευεργετικές επιδράσεις που μπορούν να έχουν οι προσπάθειες τους για μια καλύτερη υγεία με απώλεια βάρους, σε ένα τομέα τόσο σημαντικό όσο το σεξ, τότε μεγιστοποιούνται οι πιθανότητες επιτυχίας της δίαιτας τους και της διατήρησης στη συνέχεια ενός καλύτερου για αυτούς βάρους σώματος. 

 

S8-SampleBelowArticle