Medlook Kids, Πληροφόρησηγια την υγεία κια τη ζωή για παιδιά και έφηβους

 

 
 
 
   

Κώμα

Αίμα

Καλά Χριστούγεννα ....με πολλές πληροφορίες

Αναβολικά

Το γάλα

Φίλοι

Επιστροφή στο σχολείο

Προσοχή... Ήλιος

Αφυδάτωση

Οι κίνδυνοι της ζέστης

Σοκολάτα και υγεία

Σκωληκοειδίτιδα

Βιταμίνες

Αλάτι

Οι φίλοι αποτελούν ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία στην ζωή μας. Φανταστείτε τι θα γινόταν εαν δεν είχατε τους φίλους για να παίζετε το αγαπημένο σας επιτραπέζιο, να συζητάτε την γκάφα που κάνατε στο σχολείο ή να σας συμπαραστέκονται όταν έχετε κάποιο πρόβλημα... ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ!

Φυσικά, αυτά μπορείτε,
θεωρητικά, να τα κάνετε και με τους γονείς και τους δάσκαλους σας, αλλά με τους φίλους γίνονται όλα τόσο πιο ωραία και ξεχωριστά!

Αν σκέφτεστε τώρα: "Αχ τι ωραία! Θέλω κι εγώ κάποιον που να μπορούμε να κάνουμε τα πάντα μαζί. Θα πω της μαμάς μου να με πάρει στην υπεραγορά για να αγοράσω κι εγώ ένα φίλο!"... θα σας απογοητεύσω!

Το να κάνουμε φίλους δεν είναι τόσο εύκολο όσο φαίνεται!

Κάποια παιδιά (αλλά και ενήλικες) πολύ εύκολα βρίσκουν καινούργιους φίλους ενώ άλλα όχι. Αυτό εξαρτάται κυρίως από τον χαρακτήρα του καθενός. Αν ανήκετε σε εκείνους που δυσκολεύονται, πιο κάτω θα βρείτε κάποιες ιδέες που ίσως σας βοηθήσουν.

Το σχολείο είναι ένας πολύ καλός χώρος για να κάνετε καινούργιες φιλίες. Τόσα παιδιά βρίσκονται μαζεμένα σ'ένα τόπο, σίγουρα ανάμεσα τους θα υπάρχουν κάποια με τα οποία μπορείτε να γίνετε πολύ καλοί φίλοι. Πώς όμως θα βρείτε αυτά τα άτομα;

Ο καλύτερος τρόπος είναι να λάβετε μέρος σε κάποιες ομάδες που διοργανώνει το ίδιο το σχολείο, σε θέματα που σας ενδιαφέρουν, όπως είναι για παράδειγμα ομάδες τέχνης ή θεάτρου, ομάδες ποδοσφαίρου ή άλλου αθλήματος και φυσικά ομάδες χορού και ορχήστρας ή χορωδίας. Εκεί θα βρείτε άλλα παιδιά που έχουν κοινά ενδιαφέροντα με εσάς και έτσι πολύ εύκολα θα τα γνωρίσετε καλύτερα.

Αν έχετε κάποια ιδιαίτερα ενδιαφέροντα, όπως είναι ας πούμε η μουσική, μπορείτε να μπείτε σε ένα συγκρότημα όπου θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε πολλά νέα άτομα. Μπορεί ανάμεσα σ'αυτά να βρίσκεται ο μελλοντικός καλύτερος σας φίλος!

Εαν θέλετε κάτι συναρπαστικό, μπορείτε να δοκιμάσετε μια φιλία μέσω αλληλογραφίας. Αυτό σημαίνει ότι θα επικοινωνείτε με γράμματα (ή emails) με κάποιο παιδί σε άλλη χώρα. Έτσι θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε και τον πολιτισμό μιας άλλης χώρας με την βοήθεια του φίλου σας!

Ίσως να έχετε προσέξει πως κάποια παιδιά φαίνεται να έχουν σαν φίλους τα παιδιά όλης της πόλης, ενώ άλλα να έχουν μόνο 2-3 ή ακόμη και μόνο 1 φίλο.

Αυτό τι σημαίνει; Πώς αυτοί που έχουν πολλούς φίλους είναι οι cool ενώ οι άλλοι είναι οι uncool;

Ο αριθμός των φίλων που έχει ο καθένας μας, δεν λέει απολύτως τίποτα. Τα άτομα που είναι πολύ κοινωνικά συνήθως έχουν πάρα πολλούς φίλους. Τους περισσότερους όμως δεν τους γνωρίζουν και πολύ καλά, είναι περισσότερο κάτι σαν γνωστοί. Τα παιδιά που έχουν λίγους φίλους, τους ξέρουν τόσο καλά που να μπορούν να μας πουν ακόμη και πώς πίνουν το γάλα τους, με σοκολάτα ή όχι!

Σημασία δεν έχει ο αριθμός των φίλων μας, αλλά η σχέση που διατηρούμε με τους φίλους μας.

Πρώτα πρώτα πρέπει να καταλάβουμε ότι ο καθένας μας είναι διαφορετικός και μάλιστα έχει το δικαίωμα να είναι διαφορετικός. Δεν μπορούμε να απαιτούμε οι φίλοι μας να έχουν τις ίδιες ακριβώς απόψεις με εμάς αλλά πρέπει να δεχόμαστε την αντίθετη τους άποψη.

Πρέπει πάντα να σκεφτόμαστε πώς θέλουμε εμείς να μας συμπεριφέρονται και αναλόγως να συμπεριφερόμαστε στους φίλους (αλλά και σε όλους τους άλλους, γονείς, δάσκαλους, γνωστούς) μας. Δεν πρέπει να κάνουμε ποτέ τίποτα που δεν θα θέλαμε να μας κάνουν εμάς.

Το να σχολιάζουμε στους φίλους μας άλλα παιδιά είναι μια παγίδα που δεν θα μας βγει σε καλό διότι θα αρχίσουν οι φίλοι μας να σκέφτονται ότι ίσως να σχολιάζουμε και αυτούς σε άλλα παιδιά.

Δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε πως δεν είμαστε εμείς το κέντρο του κόσμου. Πρέπει να δίνουμε σημασία και σ 'αυτά που έχει να πει ο φίλος μας και όχι να τον βομβαρδίζουμε με τα δικά μας προβλήματα, τις δικές μας προτιμήσεις!

Αν ποτέ τσακωθείτε με κάποιον από τους φίλους σας μην ανησυχήσετε. Φροντίστε όσο το δυνατό πιο γρήγορα να τους μιλήσετε και να προσπαθήσετε να βρείτε μια λύση στο πρόβλημα σας. Ακόμη κι αν καμιά φορά δεν κάνατε εσείς το λάθος, μην αφήσετε την περηφάνια να σας απομακρύνει από τον φίλο σας και κάνετε το πρώτο βήμα. Αν κάνατε εσείς το λάθος, να θυμάστε πάντα πως ένα: "Συγγνώμη!", πολλές φορές κάνει θaύματα!

 

 

  To άρθρo αυτό είναι πνευματική ιδιοκτησία του Medlook. Απαγορεύεται η αντιγραφή,
η δημοσίευση, η αναπαραγωγή ή η μετάδοση του, από οποιονδήποτε και μεοποιοδήποτε
μέσο χωρίς την έγγραφη άδεια από το Μedlook. Copyright Medlook 2012-2014, All rights reserved
.