Print

Η δίαιτα με γρήγορη απώλεια κιλών χρειάζεται προσοχή και δεν συστήνεται

Pin It
Η δίαιτα γρήγορης απώλειας βάρους χρειάζεται προσοχή.

Στη δίαιτα η ταχύτητα απώλειας βάρους έχει μεγάλη σημασία. Σε μια δίαιτα, η γρήγορη απώλεια βάρους δεν είναι ό,τι καλύτερο.

Αντίθετα, το χάσιμο των περιττών κιλών, που γίνεται με αργό ρυθμό, συσχετίζεται με καλύτερα μακροχρόνια αποτελέσματα.

Γιατί οι ειδικοί δεν συστήνουν τη γρήγορη απώλεια βάρους σε μια δίαιτα;

Ο λόγος είναι κυρίως, διότι για να επιτευχθεί αυτή, χρειάζονται εξαιρετικές προσπάθειες. Οι περιορισμοί και η πειθαρχία στη διατροφή όσο και η σωματική άσκηση, που απαιτούνται είναι πολύ μεγάλοι.

Για ένα σχετικά μικρό χρονικό διάστημα, μπορεί κάποιος να κάνει τις πολύ απαιτητικές αυτές προσπάθειες. Όμως για να έχουν διάρκεια τα αποτελέσματα πρέπει να βασίζονται σε ισχυρότερες βάσεις.

Τα αποτελέσματα μιας δίαιτας, θα υπάρχουν και θα διατηρούνται εάν είναι το αποτέλεσμα μιας αλλαγής στον τρόπο ζωής του υπέρβαρου ή του παχύσαρκου ασθενούς. Είναι οι νέες συνήθειες στον τρόπο ζωής, σχετικά με τη διατροφή, την εξάσκηση, τον ύπνο το στρες και άλλα, που θα αποκτηθούν κατά τη διάρκεια της δίαιτας, που εγγυώνται τα μακροχρόνια καλά αποτελέσματα.

Η απώλεια βάρους κατά τη διάρκεια μιας δίαιτας, συστήνεται να είναι από 0,45 έως 0,9 κιλά εβδομαδιαίως. Μπορεί αυτό να φαίνεται λίγο, αλλά είναι πιθανότερο με αυτό το ρυθμό, να διατηρηθεί μακροχρόνια, η επιθυμητή απώλεια κιλών.

Για να μπορέσει κάποιος να χάνει 0,45 κιλά σε μια εβδομάδα, χρειάζεται να καταναλώνει 500 θερμίδες περισσότερες απ' όσες προσλαμβάνει από τη διατροφή του. Αυτό σημαίνει, ότι για 7 μέρες, θα χάνει κάθε μέρα 500 θερμίδες, δηλαδή συνολικά για μια εβδομάδα, θα χάνει 3.500 θερμίδες, που ισοδυναμεί με 450 γραμμάρια λίπους του σώματος.

Βλέπουμε ότι δεν είναι εύκολο για κάποιον, να χάνει ακόμη και 450 γραμμάρια βάρους σώματος κάθε εβδομάδα. Επιπλέον, η γρήγορη απώλεια βάρους δεν επηρεάζει μόνο το λίπος του σώματος, αλλά μπορεί να πρόκειται για απώλεια υγρών η άλλων άπαχων ιστών.

Θα συγκρατήσουμε λοιπόν ότι η δίαιτα για απώλεια περιττών κιλών σε υπέρβαρα και παχύσαρκα άτομα, πρέπει να αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου προγράμματος προσαρμογής σε ένα καλύτερο τρόπο ζωής. Οι νέες συνήθειες χρειάζεται να κτιστούν σε γερές βάσεις σταδιακά και με υπομονή.

Η δίαιτα από μόνη της, έχει λιγότερες πιθανότητες να προσφέρει καλά αποτελέσματα που να διαρκούν μακροχρόνια.

Μαζί με τους διατροφικούς περιορισμούς χρειάζεται διαπαιδαγώγηση του ασθενούς με παχυσαρκία ή του υπέρβαρου, για όλους τους άλλους παράγοντες, που σχετίζονται με το πρόβλημα, όπως η στέρηση ύπνου, η καθιστική ζωή και το στρες.

Επισημαίνεται ότι σε ορισμένες περιπτώσεις, που η παχυσαρκία προκαλεί στον ασθενή πολύ σοβαρά προβλήματα, μπορεί οι γιατροί να αποφασίσουν ότι απαιτείται γρήγορη απώλεια κιλών. Χορηγείται μια δίαιτα με πολύ λίγες θερμίδες, αλλά εφόσον γίνεται υπό ιατρική επίβλεψη, οι πιθανότητες προβλημάτων ελαχιστοποιούνται.

Επίσης, υπάρχουν προγράμματα απώλειας περιττών κιλών και διατήρησης κανονικού βάρους σώματος, στα οποία περιλαμβάνεται μια αρχική φάση διάρκειας 15 ημερών, με δίαιτα γρήγορης απώλειας κιλών.

Ωστόσο τα προγράμματα αυτά γίνονται υπό την επίβλεψη ειδικών και μετά από τις πρώτες 2 εβδομάδες ακολουθεί μια μακροχρόνια πολύπλευρη φάση, με δίαιτα και άλλα μέτρα για απώλεια 0,45 έως 09 κιλών εβδομαδιαίως.

Το μήνυμα που θα πρέπει να συγκρατήσετε είναι ότι χρειάζεται προσοχή στη δίαιτά σας! Η απώλεια βάρους σώματος στη δίαιτα να είναι 0,45 έως 0,9 κιλά εβδομαδιαίως. Η αργή απώλεια κιλών είναι καλύτερη και με διάρκεια παρά η ταχεία απώλεια βάρους.

 

S8-SampleBelowArticle